06-22803215 info@stiba.nl

Voertuigen inleveren

Gespecialiseerde Stiba-demontagebedrijven
Zoek Stiba-bedrijven

Voertuigen inleveren

Welke voertuigen kunt u bij het demontagebedrijf aanbieden?

Voertuigen waarvan de technische levensduur ten einde is. Bijvoorbeeld wanneer u een oude auto heeft die problemen heeft om door de APK-keuring te komen. Of wanneer de kosten niet meer opwegen tegen de waarde van het voertuig. Schadevoertuigen die bijvoorbeeld total loss zijn verklaard. Dit kunnen ook nieuwere voertuigen zijn die door een ongeluk dusdanig beschadigd zijn dat reparatie niet meer rendabel is.

Waarom inleveren bij een Stiba-bedrijf?

Uw auto, motor, truck of tractor is bij ieder van onze gespecialiseerde demontagebedrijven van harte welkom. Elk Stiba-lid beschikt over de vereiste vergunningen, materieel en procedures om voertuigwrakken vakkundig en milieuverantwoord te verwerken. Ook kunnen wrakken (mogelijk tegen vergoeding) snel bij u opgehaald worden. Het is bij wet bepaald dat een wrak alleen door een RDW-erkend demontagebedrijf gedemonteerd mag worden en dus niet door een particulier of garage. Elk Stiba-lid is ook RDW-erkend. U kunt het bij u in de buurt gespecialiseerde (auto-, motor-, truck-) demontagebedrijf vinden via: Zoek Stiba-bedrijf.

Kost het inleveren van een wrak geld?

Het inleveren van een wrak bij een Stiba-lid is in principe kosteloos. Wanneer het wrak daarentegen nog waardevol is, omdat het bijvoorbeeld nog een relatief jonge auto is, kan het demontagebedrijf u een vergoeding geven voor het wrak. De hoogte van de vergoeding is o.a. afhankelijk van het type voertuig, de leeftijd van het voertuig en schadehistorie.

Vrijwaring van uw voertuig

Bij binnenkomst van te demonteren voertuigen wordt de eigenaar/houder direct gevrijwaard van de voertuigverplichtingen. Alleen demontagebedrijven hebben de mogelijkheid een voertuig voor demontage af te melden bij de RDW.

Vergeet dus niet uw complete kentekenbewijs mee te nemen!

Als u uw voertuig voor sloop aanbiedt bij een RDW-erkend bedrijf en het kentekenbewijs is niet compleet of er mist een kentekenplaat (-platen), dan kan de medewerker dit aangeven op een zogenoemde ‘Verklaring demontage’.